... és egyből kettőt!!!

2015.09.05 14:36

Ez így igaz! Egyből kettőt csináltam, egy kicsit másképp, nehogy egypetéjű ikreknek tűnjenek... :D

A feltételezés változatlan, tehát elő a Napos Sütik diós alapporát, és bekeverve be a mikróba, aztán meg ki, hűlni.

Amiket még venni kellett a sárgabarackhabos sütihez - amennyiben az előzetes figyelmeztetésem ellenére nincs otthon -, a következők:

  • 2 dl cukrászhab, + a díszítéshez 1 dl (fantázia szerint,akár szinezve is)
  • 1 cs habfixálópor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatinpor
  • 2 púpos evőkanál sárgabarack jam
  • 10 ml sárgabarack aroma
Ha már minden megvan, lássunk máris hozzá!
 
Elsőnek a vizet forraljuk fel, keverjük el benne a zselatinport, hagyjuk hűlni,de időnként kevergessük meg, nehogy összeálljon. Eközben a süti már hűlt annyit, hogy elkezdhetjük felszeletelni. 16 szeletre vágjuk, felét félretesszük, és - ha cifrázni akarjuk :) - akkor egy középen lyukas kuglóf formában készítjük el a sütit. Béleljük ki műanyag fóliával, a szeleteket egymástól egyenlő távolságra helyezzük bele. Közben a cukrászhabot felverjük a habfixálóval, belekeverjük az aromával kikevert sárgabarack jam-et. Ez alatt az idő alatt már langyosra hűlt a zselatin, így részletekben már hozzá is önthetjük a habhoz. Elég folyós masszát kapunk, de pánikra semmi ok! Egy kicsit akár hagyhatjuk is állni, de nem fontos. Csőrös kanál segítségével belefolyatjuk a habot a sütiszeletek közötti résekbe, és néhány órára - de lehet egy éjszaka is - tegyük hűtőbe. Akkor sincs semmi gond, ha a sárgabarack hab nem ér a süti tetejéig (mert ha túl nagy formát választunk ez előfordulhat), akkor ebben az esetben verjünk fel még cukrászhabot természetesen habfixálóval, terítsük el a süti tetején, így tegyük a hűtőbe. Közvetlen tálalás elött vegyük csak ki a készre dermedt sütit. Díszíteni lehet a maradék aromával szinezett tejszínhabbal, vagy fantázia szerint. 
 
 
 
A torta felszeletelése egy kis figyelmet, és ügyességet kíván meg, de azért ettől sem kell megijedni ám! Úgy vágjuk fel, hogy a tészta közepét célozzuk meg minden vágásnál, így fog kialakulni a tálalásnál a szelet közepén a hab, a két szélén pedig a diós süti.
 
 
 
A tészta másik felét tehetjük a műanyag fóliával bélelt sütődobozba, az eljárás ugyanaz.
 
  
 
 
No,akkor hadra, vagyis munkára fel!
 
Jó sütést, ötletelést, és jó étvágyat!
 
 
... és azt sem bánom, ha a kész sütikről felkerül 1-2 kép a facebookra ...
 
 
:)