Ez már nem titok!

2015.08.15 13:19

Bevásárlás megvolt? Mindent sikerült megvenni? :)

Emlékeztetőül, amit venni kellett (volna):

  • 6 dl (növényi) tejszín
  • 3 cs. habfixáló
  • 1-2 (ízlés szerint) evőkanál kakaópor
  • 10 g zselatinpor (vagy 1 cs. torta zselé, lehetőlen színtelen)
  • 1 dl víz (vagy a díszítő gyümölcshöz illő gyümölcslé, de ez megszinezheti a habot)

Ha elől van minden, akkor kezdhetjük is. 

Első lépésként süssünk Napos Sütik joghurtos-kakaós alapporból gyorsan egy sütit, jól hűtsük ki, és vágjuk vékony lapokra (5-6 db), tartsuk hidegen.

A krémhez a vizet (vagy gyümölcslét) forrósítsuk fel, tegyük bele a zselatinport, keverjük csomómentesre, és hagyjuk hűlni. Az eljárás ugyan az,  mint az áfonyás mascarpone krémnél.

Közben a tejszínt egy kicsit verjük fel, tegyük hozzá a habfixálókat, és verjük tovább teljes fokozaton, amíg kemény hab lesz belőle. Az időközben langyosra hűlt zselatint öntsük bele a habba.

Három süti lapra osszuk el a hab kb. felét, a maradék habba keverjük bele a kakaóport (a kívánt szín, vagy íz eléréséig), a másik három lapra ezt is osszuk el. A fehér habos lapokat tegyük a barna habos lapokra, és máris díszíthetjük gyümölcsökkel a tortákat. A díszítésnek ennél a sütinél is csak a fantázia szab határokat...

 
Már csak a hűtés van hátra, és máris tálalható a fantasztikus meglepetés torta!
 
 
 
 
 
 
 

Tipp:

  1. figyeljünk a lapok sorrendjére, mert nem egyforma az átmérőjük, célszerű előre kikészíteni a mukaasztalra a színek sorrendjében
  2. variálhatjuk úgy a lapokat, hogy nem mindegyiknél van alul a barna habos lap
  3. vagy nem csak kakaóporral színezhetjük a habot, használhatunk ételfestékeket is, így több színt is elő tudunk állítani
  4. hagyhatunk a színes habokból a torták oldalára is, és/vagy habzsákból kinyomva is díszíthetjük a maradék habbal
  5. nem muszáj a habok közé sütilapot tenni, egymásra is kenhető a két színű hab, töléletesen vágható lesz
  6. hűtéshez a sütődoboz tetejébe helyezve a sütit, ráborítva a dobozt sérülésmentesen lehet a hűtőben tárolni
 
Fontos:
 
  1. gyorsan kell dolgozni a habbal a zselatin miatt, igyekezzünk minél hamarabb elsimítani, hogy ne törjön össze.
  2. ezeket a tortákat célszerű fogyasztás előtti nap elkészíteni, hogy szépen vághatóvá hűljenek
 
Jó étvágyat!
 
:)