Ez már nem titok!
Bevásárlás megvolt? Mindent sikerült megvenni? :)
Emlékeztetőül, amit venni kellett (volna):
- 6 dl (növényi) tejszín
- 3 cs. habfixáló
- 1-2 (ízlés szerint) evőkanál kakaópor
- 10 g zselatinpor (vagy 1 cs. torta zselé, lehetőlen színtelen)
- 1 dl víz (vagy a díszítő gyümölcshöz illő gyümölcslé, de ez megszinezheti a habot)
Ha elől van minden, akkor kezdhetjük is.
Első lépésként süssünk Napos Sütik joghurtos-kakaós alapporból gyorsan egy sütit, jól hűtsük ki, és vágjuk vékony lapokra (5-6 db), tartsuk hidegen.
A krémhez a vizet (vagy gyümölcslét) forrósítsuk fel, tegyük bele a zselatinport, keverjük csomómentesre, és hagyjuk hűlni. Az eljárás ugyan az, mint az áfonyás mascarpone krémnél.
Közben a tejszínt egy kicsit verjük fel, tegyük hozzá a habfixálókat, és verjük tovább teljes fokozaton, amíg kemény hab lesz belőle. Az időközben langyosra hűlt zselatint öntsük bele a habba.
Három süti lapra osszuk el a hab kb. felét, a maradék habba keverjük bele a kakaóport (a kívánt szín, vagy íz eléréséig), a másik három lapra ezt is osszuk el. A fehér habos lapokat tegyük a barna habos lapokra, és máris díszíthetjük gyümölcsökkel a tortákat. A díszítésnek ennél a sütinél is csak a fantázia szab határokat...
Tipp:
- figyeljünk a lapok sorrendjére, mert nem egyforma az átmérőjük, célszerű előre kikészíteni a mukaasztalra a színek sorrendjében
- variálhatjuk úgy a lapokat, hogy nem mindegyiknél van alul a barna habos lap
- vagy nem csak kakaóporral színezhetjük a habot, használhatunk ételfestékeket is, így több színt is elő tudunk állítani
- hagyhatunk a színes habokból a torták oldalára is, és/vagy habzsákból kinyomva is díszíthetjük a maradék habbal
- nem muszáj a habok közé sütilapot tenni, egymásra is kenhető a két színű hab, töléletesen vágható lesz
- hűtéshez a sütődoboz tetejébe helyezve a sütit, ráborítva a dobozt sérülésmentesen lehet a hűtőben tárolni
- gyorsan kell dolgozni a habbal a zselatin miatt, igyekezzünk minél hamarabb elsimítani, hogy ne törjön össze.
- ezeket a tortákat célszerű fogyasztás előtti nap elkészíteni, hogy szépen vághatóvá hűljenek