Hét végén vajon milyen idő lesz?

2015.04.09 08:45

Most már visszavonhatatlanul vége van a télnek! De azért még a kisujja hegye hagy maga után egy-két minuszt hajnalonta, de a felkelő nap gyorsan megolvaszt minden fagyos mosolyt. Itt a tavasz, csicseregnek a madarak, a fák lassan bontogatják leveleiket... stb, stb, és még a többi közhely. :) 

Szó ami szó, szerintem jó idő lesz, sütni fog a nap, és az igazi kiránduló idő kicsalogat mindenkit, aki egy kicsit is szeret a természetben barangolni. 

És akkor itt a nagy dilemma, hogy jó, megyünk, az is megvan, hogy hova, de mi legyen a kaja, ha a vasárnapi pihentető kirándulásból hullafáradtan esünk haza.

Üzletek hellyel-közzel ugyan vannak nyitva, de azért jobb lenne inkább némi melegétel, kb. azonnal.

Még csak csütörtök van, tehát lehet előre gondolkodni. A lehetőségek kínálkoznak bőven, de mi van, ha az időjárás meggondolná magát, és mégsem lenne a hétvége csalogatóan szép napos? Fuccsba megy az előre eltervezett szuper kis kajaötlet? Akkor sincs semmi vész! Nem megy kárba a beszerzett alapanyag, eltehető a következő, vagy az azutáni, vagy még későbbi alkalomra.

No, akkor lássuk, mit is lehetne összeütni percek alatt. 

Én például sütnék egy sütit kókuszos alapporból, és amíg készül, felnyitnék vagdalthús konzervet meg májkrém konzervet, hagymát pirítanék kevés olajon, rátenném ezeket a konzerveket feldarabolva, fűszerezném borssal, majorannával, és kevergetve pár perc alatt krémesre összesütném. Közben betennék néhány szelet kenyeret a pirítóba. Ezalatt az idő alatt már el is készült a sütemény. És már lehet is tálalni: pirítóst a hurkakrémmel, idény zöldségekkel, a kókuszos sütit pedig mogyorókrémmel. 

Ez a két étel bőséges energiapóltása a természetben töltött idő alatt leadott kalóriáknak... :)

Jó kirándulást, és jó ötletelést!

És pesze jó étvágyat a gyors vacsihoz!