Itt, és most
Van úgy, hogy az embernek már semmihez sincs energiája. Főleg egy nagyon fáradtságos nap után hazaesve, amikor az agya sem forog sem ezerrel, de még hússzal sem. Ilyenkor nem, hogy nagy sütés-főzésbe nem kezd, de még azt is meggondolja, hogy egyáltalán meleg étel legyen-e vacsorára. De hát ugye, vacsorázni azért időnként mégis csak kell...
Nos, ilyen eseteknél jön jól, ha van egy
diós sütemény alappor, amit pár perc alatt el lehet készíteni. Amíg felvághatóra hűl a süti, addig egy hot-dog kiflibe belecsempészett virsli mehet a mikróba néhány másodpercre,
lehet tálalni mustárral, ketchuppal ízesítve, rá egy kis sült hagyma szórat...
A sütit pedig három lapba vágni, megkenni rétegenként egy kis rumaromával megbolondított baracklekvárral,
megszórni cukrozott darált dióval, a tetjét díszíteni negyedelt dióval. Ha jól néztem, nem telt bele (előkészületekkel együtt!) húsz perc, és egy pompás, kétfogásos vacsora illatozott az asztalon.
Jó étvággyal fogyott el, ezt kívánom mindenkinek!