Hát mi lenne? Egy izgalmas, nagyon finom süti! Mi más?
Bevásárlás megvolt? Minden megvan?
Szerintem nem, mert időközben egy kicsit kalózkodtam, és változtattam a sütin. De azért nem kell elkeseredni, olyan változatot is csináltam, amihez elég a bevásárló SMS tartalma is. Persze, azért feltételeztem, hogy van otthon a Napos Sütikből joghurtos-kakaós alappor, és a hozzávalók. :) Innen indulunk.
Először is, rögtön az elején egy változás. A joghurtos-kakaós alapporba ezúttal tejszínt tettem (1,5 dl), gondolva azokra, akik bizonyos okok miatt nem fogyaszthatnak joghurtot. De mivel ennek a sütemény alappornak a receptúrája a szódabikarbóna miatt megkívánja a savas környezetet, ezért az alapanyagok összekeverése után tettem bele még kb. fél kávéskanálnyi 20%-os ecetet, és azzal is jól összekeverve ment be a mikróba, onnan meg ki kb. öt perc múlva így:
Nos, ahogy ígértem, jöjjön akkor az áfonyás-mascarpone krém receptje, és jöjjenek a képek:
- 1 doboz (20 dkg) mascarpone
- 2 evőkanál áfonya lekvár
- 10 g zselatinpor (vagy 1 cs. tortazselé por)
- 1 dl víz
A mascarpone-t a lekvárral jól keverjük össze, amíg egységes színű és szerkezetű nem lesz. Ezután forraljuk fel a vizet, keverjük el benne a zselatinport, hagyjuk egy kicsit (kb. 5 percig) állni, közben néha meg lehet kevergetni. Amikor már langyosra hűlt, fokozatosan keverjük bele a krémbe, jó dolgozzuk össze vele. Tartósító fóliával béleljük ki a sütődobozt (nem árt, ha kettő dobozunk is van, mert ezután majd sorra fognak jönni az olyan receptek, amikor nagyon jól jön a második doboz!!! :D ), öntsük bele a még masszaszerű krémet, pattintsuk rá a tetetjét, és tegyük be a hűtőbe. Kb. 1-1,5 óra múlva ilyen zselés, vágható krém lesz belőle:
A közben már kihűlt süti tésztát kettévágjuk, a megdermedt krémet rátesszük (ha szükséges technikai segítség, vagy egy kis trükk, jelezd! :) ), erre jön a felső lap, amit enyhén rányomkodunk. És most ugrik a majom a vízbe! A krém egy kicsit nagyobb, mint a sütink! Kilóg. Nem kell pánikolni, mert ez a jobb eset. Csak egy kicsit formára kell igazítani, és máris jöhet a díszítés (porcukor, a levágott krémből kis halmok, rajta egy kis áfonya lekvár), fantázia szerint, mint pl.:
A másik változás a díszítésben, hogy ne látszódjon a krém igazítása, és egységes képet mutasson, kb. 1,5 dl tejszínből habfixálóval készítettem kenhető, formázható habot:
Aki utánam csinálja, nem fogja megbánni!!!
Jó étvágyat!
:)